top of page

DOĐITE NA OVOGODIŠNJI FORUM ZAGREBAČKIH UGOSTITELJA


Forum zagrebačkih ugostitelja ponovno okuplja struku, a održat će se 23. listopada 2024., u hotelu Esplanade.


Forum u organizaciji Udruženja ugostitelja Zagreb i Nezavisne udruge ugostitelja Zagreb doživjet će svoje 16. izdanje te će još jednom postati mjesto susreta ključnih dionika koji će razgovarati o aktualnim temama i trendovima u svijetu ugostiteljstva.


Ovogodišnji program obuhvaća dvije dinamične panel-rasprave.


Problem nedostatka radne snage goruća je tema ugostiteljskog sektora već nekoliko godina, a u potražnji za kvalificiranim i kvalitetnim kadrom ugostitelji svakodnevno nastoje pronaći rješenja. Je li uvoz stranih radnika dovoljan, kakav nam je zakonski okvir potreban, možemo li obrazovanje za zanimanja u ugostiteljstvu učiniti privlačnijim novim generacijama i tko su kuhari, konobari, slastičari i barmeni budućnosti tema je panela naziva „Radna snaga i obrazovanje u ugostiteljstvu – izazovi i prilike“.


Na drugom panelu „Čime možemo začiniti gastro scenu u Zagrebu?“ raspravljat će se o tome koliko je gastro ponuda važna za prepoznatljivost turističke destinacije, koliko je potrebno njegovati autentičnu kuhinju, a koliko pratiti globalne trendove, jesu li društvene mreže postale nezaobilazne u promociji ugostiteljskih usluga te kako ugostitelji mogu stvoriti dobar digitalni sadržaj za svoje objekte. Odgovore na ta i brojna druga pitanja dat će influencerica, vlasnik eminentnih zagrebačkih restorana, gastronautica te stručnjak za turizam.


Posebnost ovogodišnjeg Foruma zagrebačkih ugostitelja je i dodjela priznanja predstavnicima struke u nekoliko kategorija, a prvi puta nagrade će biti dodijeljene ženama u ugostiteljstvu, čime se želi istaknuti njihov doprinos i uspjeh u industriji. 


Uz to, posjetitelji će imati priliku uživati u gastro izložbi te razgledati ponudu proizvoda i usluga raznih dobavljača i distributera.


Pozivamo pripadnike struke da nam se pridruže na ovogodišnjem Forumu te razmijene ideje i iskustva s kolegama iz struke kako bismo zajedno gradili još bolju budućnost zagrebačkog ugostiteljstva.

Comments


bottom of page